Kattoristikot Tampere & Pirkanmaa

Valitse ristikkotyyppi

Valitse haluamasi ristikkotyyppi yltä ja täytä sen sivulla olevaan lomakkeeseen kaikki tarvitsemamme tiedot ja lähetä tarjouspyyntö. Näin pystymme antamaan tarkan tarjouksen nopeasti.

Kattoristikot kaikkiin kohteisiin, nopeasti ja luotettavasti

Kattoristikko, tai kattotuoli, on vesikaton kannatinrakenne. Ristikkäin kiinnitettävät palkit tekevät kattotuolista jäykän ja kestävän, jolloin esimerkiksi liitoksiin ei synny taivutusjännitystä. Kattoristikon muoto määrää myös katon profiilin, joten rakennuskohteen käyttötarkoituksesta riippuen kattotuoli voi olla harjaristikko, pulpettiristikko, saksiristikko tai kehäristikko. Valmistamme myös käyttöullakollisia ristikoita, joissa huomioidaan kattotuolin alle tarvittava säilytystila.

  • Harjaristikko on ristikkotyypeistä yleisin. Se sopii asuinrakennuksiin, liikerakennuksiin ja autotalleihin.
  • Käyttöullakollinen ristikko mahdollistaa kaikkien neliöiden hyötykäytön, jättäen ylimpään kerrokseen hyvää varastointitilaa.
  • Pulpettiristikko sopii erityisen hyvin varastorakennuksiin, suojarakennuksiin ja asuinrakennuksiin. Pulpettikatolla on helppo ohjata esimerkiksi lumi ja sadevesi pois kulkuväyliltä.
  • Saksiristikko on omiaan omakotitalossa, konesuojassa tai muissa vastaavissa rakennuksissa.
  • Kehäristikko on oikea valinta silloin, kun ylin kerros halutaan hyödyntää huonetilana. Kehäristikko onkin erityisen suosittu valinta puolitoistakerroksisiin rakennuksiin.

Kattotuolien tilaaminen verkkosivuillamme on tehty mahdollisimman helpoksi. Syötä vain ristikkotyyppien sivuilla olevaan lomakkeeseen kaikki tarvitsemamme tiedot ja lähetä tarjouspyyntö, niin pystymme tekemään tarkan tarjouksen nopeasti ja ilman lisäkyselyitä. Täyttämällä kaikki tiedot huolellisesti voit varmistua siitä, että valmistamme kattoristikon sopimaan tarkalleen kohteeseen. Toimitamme tilaamanne tuotteet sopimuksemme mukaisesti ja sovitussa aikataulussa. Palvelemme asiakkaitamme kattavasti koko Pirkanmaan alueella, muun muassa näillä paikkakunnilla: Lempäälä, Ylöjärvi, Nokia, Sastamala, Orivesi, Kangasala, Pirkkala, Akaa, Toijala, Viiala ja Valkeakoski. Toimitamme kattoristikoita säännöllisesti myös esimerkiksi pääkaupunkiseudulle, Satakuntaan ja Jyväskylään.

OTA YHTEYTTÄ

Mistä materiaalista kattotuoli eli kattoristikko rakennetaan?

Me Pirkanmaan Ristikolla valmistamme kattotuolit aina puusta. Puinen kattotuoli on edullinen vaihtoehto pienempiin rakennuksiin, kuten omakotitaloihin, autotalleihin ja muihin piharakennuksiin. Parhaimmillaan puiset kattoristikot ovat rakennuksissa, joissa kattoristikoiden jänneväli on enintään 20 metriä. Tätä suurempiinkin kohteisiin pystymme kyllä tarvittaessa toimittamaan kattotuolit.

Kattotuolin asennus ja vaihto

Kattotuolin asennus on tarkkaa puuhaa ja kattoristikon tulee kestää sekä kattorakenteiden että lumikuorman paino, joten myös itse kattotuolit tehdään erittäin tarkasti mittojen mukaan – puinen kattoristikko joustaa, taipuu ja elää talon mukana, joten mittavirheitä ei saa tulla. Jotta kattotuoli kestää siihen kohdistuvan kuorman murtumatta, tulee kattotuolit asentaa suoraan ja kiinnittää sekä tukea ristikoiden mukana tulevien ohjeiden mukaisesti.

Vanhaan kohteeseen voidaan tarvittaessa myös vaihtaa kattotuolit, jos alkuperäiset ovat jostain syystä esimerkiksi kastuneet ja alkaneet lahota, murtuneet tai katon mallia halutaan vaihtaa. Jos kattoa aletaan uudistamaan kattotuoleja myöten, on urakka usein iso ja haastava, mutta luonnistuu kyllä osaavilla tekijöillä. Kattotuolien mallin vaihtuessa tarvitaan lähes poikkeuksetta rakennusvalvonnalta lupa.

Kattotuolit työmaalle toimitettuna Tampereella ja Pirkanmaan alueella

Tarvitsetko toimitusta tai nostopalvelua? Toimitamme kattoristikot suoraan työmaalle, pääsääntöisesti noin 100 km säteellä Tampereesta, mutta suuntakuorma kuljettaa kattotuolit tarvittaessa kauemmaskin. Lähellä oleviin kohteisiin meiltä on mahdollista saada myös nostopalvelu, sen toteutus tulee sopia aina tapauskohtaisesti tilauksen yhteydessä.

YHTEYSTIEDOT