Saksiristikko

Mittatarkka saksiristikko omakotitaloon ja pientaloihin

Saksiristikko on kattotuoli, joka sopii esimerkiksi omakotitaloon, konesuojiin ja tuotantorakennuksiin. Saksiristikon alapaarre on vino, eli ristikon alalinja nousee keskeltä, jolloin se mahdollistaa korkeamman sisäkorkeuden työskentely- ja oleskelutiloihin ilman ulkoseinien korottamista. Rakenteellisesti saksiristikko vaatii suuremman tukikorkeuden, kuin tavallinen harjaristikko.

Kun tilaat saksiristikon Pirkanmaan Ristikolta, saat takuuvarmasti juuri sinun rakennukseen mitoitetun laatutuotteen. Kaikkien saksiristikoiden mukana toimitetaan siihen liittyvät ristikkokuvat ja viranomaisten vaatimat laskelmat. Itse kattoristikon mittaamisessa ja mitoituksessa auttaa kohteesi vastaava rakennesuunnittelija, joka osaa ottaa huomioon tarvittavat ristikkoa kuormittavat osatekijät sekä ristikon mitat. Ristikon mitoitukseen vaikuttavat mm. mahdollinen lumen määrä, ylä- ja alapaarrekuormat sekä pistekuormat. Mittaamisen apuna voit käyttää myös valmista tulostettavaa ristikkokaaviota. Pirkanmaan Ristikon neuvonta palvelee, mikäli sinulla tulee jotain kattoristikoihin liittyviä ongelmia vaikkapa suunnitteluvaiheessa.

Puinen saksiristikko mittojen mukaan

Nostopalvelu saksiristikoille

Tarvitsetko myös nostopalvelua tilaamallesi saksiristikolle? Kun tilaat kattoristikon toimitettuna rakennuspaikalle, on toimitukseen mahdollista lisätä nostopalvelu tiettyjen ehtojen täyttyessä. Kysy lisää tilauksen yhteydessä!

Suositusohje saksiristikoiden alapaarteiden kaltevuuksille:

k900
Yläpaarre: 1:4 => alapaarre 1:7
Yläpaarre: 1:3 => alapaarre 1:6
Yläpaarre: 1:2.5 => alapaarre 1:5
Yläpaarre: 1:2 => alapaarre 1:4

k1200
Yläpaarre: 1:4 => alapaarre 1:9
Yläpaarre: 1:3 => alapaarre 1:8
Yläpaarre: 1:2.5 => alapaarre 1:7
Yläpaarre: 1:2 => alapaarre 1:6

Tulostettavat ristikkokaaviot > Ristikoiden asennus- ja tuentaohje

Pyydä tarjous saksiristikosta

Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido vielä mihinkään. Otamme teihin yhteyttä tarjouksen tai lisätietopyynnön merkeissä!