Saksiristikko

Ota yhteyttä

Mittatarkka saksiristikko omakotitaloon ja pientaloihin

Saksiristikko on kattotuoli, joka sopii esimerkiksi omakotitaloon, konesuojiin ja tuotantorakennuksiin. Saksiristikon alapaarre on vino, eli ristikon alalinja nousee keskeltä, jolloin se mahdollistaa korkeamman sisäkorkeuden ilman ulkoseinien korottamista. Rakenteellisesti saksiristikko vaatii suuremman tukikorkeuden, kuin tavallinen harjaristikko.

Kun tilaat saksiristikon Pirkanmaan Ristikolta, saat takuuvarmasti juuri sinun rakennukseen mitoitetun laatutuotteen. Toimitamme saksiristikot koko Pirkanmaan alueella, mukaan lukien mm. Akaa, Valkeakoski, Toijala, Viiala, Tampere, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Sastamala, Kangasala, Orivesi ja Ylöjärvi. Sovittaessa saksiristikot kulkeutuvat myös Jyväskylään, Satakuntaan ja pääkaupunkiseudulle.  

Kaikkien saksiristikoiden mukana toimitetaan siihen liittyvät ristikkokuvat ja viranomaisten vaatimat laskelmat. Kattoristikon mittaamisessa ja mitoituksessa auttaa kohteesi vastaava rakennesuunnittelija, joka osaa ottaa huomioon tarvittavat ristikkoa kuormittavat osatekijät sekä ristikon mitat. Saksiristikon mitoitukseen vaikuttavat mm. mahdollinen lumen määrä, ylä- ja alapaarrekuormat sekä pistekuormat. Mittaamisen apuna voit käyttää myös valmista tulostettavaa ristikkokaaviota. 

Pirkanmaan Ristikon neuvonta palvelee, mikäli sinulla tulee jotain kattoristikoihin liittyviä ongelmia vaikkapa suunnitteluvaiheessa.  

Puinen saksiristikko mittojen mukaan

Nostopalvelu saksiristikoille

Tarvitsetko toimituksen lisäksi myös nostopalvelua tilaamallesi saksiristikolle? Se onnistuu! Kun tilaat kattoristikon toimitettuna rakennuspaikalle, on toimitukseen mahdollista lisätä nostopalvelu tiettyjen ehtojen täyttyessä. Kysy lisää tilauksen yhteydessä!

Suositusohje saksiristikoiden alapaarteiden kaltevuuksille:

k900
Yläpaarre: 1:4 => alapaarre 1:7
Yläpaarre: 1:3 => alapaarre 1:6
Yläpaarre: 1:2.5 => alapaarre 1:5
Yläpaarre: 1:2 => alapaarre 1:4

k1200
Yläpaarre: 1:4 => alapaarre 1:9
Yläpaarre: 1:3 => alapaarre 1:8
Yläpaarre: 1:2.5 => alapaarre 1:7
Yläpaarre: 1:2 => alapaarre 1:6

Tulostettavat ristikkokaaviot > Ristikoiden asennus- ja tuentaohje >

Pyydä tarjous saksiristikosta

Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido vielä mihinkään. Otamme teihin yhteyttä tarjouksen tai lisätietopyynnön merkeissä!